logo

Wesela

 

 

Stare przysłowie mówi-przez żołądek do serca!
Proponujemy Państwu menu, dzięki któremu Wasze przyjecie

będziecie wspominać jako jedną z najprzyjemniejszych chwil Waszego zycia.

 

 

Przykładowe menu:

 

Oferta I


Zupa

 

Rosół z makaronem/kluseczkami

 

Danie główne (ułożone na platerach) 3 porcje na osobę


Karkówka duszna w całości podana w jarzynach
Zawijany zraz królewski z wołowiny
Eskalopki z drobiu zapiekane z pomidoramii żółtym serem
De volaille
Rogal faszerowany ze schabu
Łosoś z grilla
Gotowane w rosole udka z kurczaka w sosie potrawkowym

 

Dodatki


Frytki,krokiety,ziemniaki,ryż,warzywa gotowane na parze
Zestawy surówek:
Groszek z marchewką
Buraczki
Sałaty mieszane w sosie vinegret
Kapusta młoda -sezonowo
Bukiet surówek

 

Deser


Lody z owocami i bita śmietaną

 

Zakąski zimne -pięć porcji na osobę


Befsztyk tatarski
Schabiki w sosie chrzanowym
Ruloniki ze schabu faszerowane pasztetem
Piramidki z szynki nadziewane sałatką lub szparagami
Plater mięs pieczonych (schab,karkówka,polędwica)
Soczysta pieczeń z karkówki ze śliwką
Ruloniki z łososia wędzonego faszerowane pieczarkami w sosie białym
Klopsiki w zalewie octowej
Nugetsy z kurczaka z sosami
Roladki drobiowe z fetą,papryką i oliwkami
Śledzie w oleju z cebulką i ogórkiem
Filety z ryby po japonsku lub grecku
Papryka faszerowana

 

Sałatki


Sałatka grecka
Sałatka z kurczaka
Gyros

 

Specjalność wieczoru


Szynka pieczona (noga)

 

Śniadanie


Barszcz z paszecikiem lub zurek z białą kiełbasa i jajkiem
Pulpety z pieczarkami lub udka pieczone

 

Napoje zimne i gorące


1-litr soku na osobę
Kawa i herbata podawana w termosach bankietowych bez ograniczeń

 

Oferta II

 

Zupa


Rosół z kluseczkami domowymi
Barszcz z pasztecikiem
Krem z pomidora

 

Danie Główne- trzy porcje na osobę


Zraz zawijany z tradycyjnym farszem
Duszona polędwica z sosrm kurkowym
karkówka szpikowana czosnkiem
Żeberka w marynacie miodowo-piwnej
Rolada schabowa
Kaczka z jabłuszkiem na modrej kapuście
De Volaille tradycyjnie z masłem
Zraziki z piersi kurczaka z borowikami w rozmarynowym sosie
Pierś z kurczaka nadziewana morelami
Potrawka z kurczaka
Losos grilowany z warzywami
Pstrąg pieczony w migdałach

 

Dodatki


Ziemniaki gotowane posypane koperkiem
Frytki,
Krokiety ziemniaczane
Ziemniaki opiekane w ziołach
ryż
kluseczki kładzione

Surówki

Bukiet gotowanych warzyw
Kapusta biała na słodko-kwaśno
Kapusta czerwona gotowana
Buraczki tarte
Swieża marchewka z brzoskwiniami
Bukiet surówek

 

Deser do wyboru


Lody z bakaliami i bitą śmietaną
Lody z goracymi malinami / wiśniami
Puchar sałatki owocowej z syropem czekoladowym

 

Dania Zimne I Przekąski


Mięsa pieczone
Tatar wołowy
Filet z kurczaka nadziewany brokułami pod galaretką
Półmisek wędlin i serów
Śledzie w oleju z cebulką i ogórkami
Ryby w galarecie
Tatar z łososia wędzonego
Roladki z łososia wedzonego nadziewane pieczarkami
sałatka z szynka parmeńska i truskawkami[sezonowo]
salatka owocowa
Sałatka z serem feta

 

Atrakcja wieczoru


Pieczony Indyk w Całości

Gorąca Przekąska

Karkówka pieczona podawana z kluskami śląskimi

 

Śniadanie


Golonka z kapustą zasmazaną
Żur z białą kiełbasą i jajkiem
Barszcz z pasztecikiem

 

W cenie każdego zestawu weselnego zapewniamy:

  • Powitanie Młodej Pary chlebem i solą.
  • Toast keliszkami wina musującego
  • Dekorację kwiatową stołów
  • Świeże owoce
 

plansza informacyjna_PFR_poziom1

box1

Przyjęcia weselne

box2

Bankiety

box3

Przyjęcia rodzinne

Copyright © 2012 Restauracja ADAGIO Wykonanie: Studio WWW | Projektowanie stron www