Oferta I
Zupa
Rosół z makaronem/kluseczkami
Danie główne (ułożone na platerach) 3 porcje na osobę
Karkówka duszna w całości podana w jarzynach Zawijany zraz królewski z wołowiny Eskalopki z drobiu zapiekane z pomidoramii żółtym serem De volaille Rogal faszerowany ze schabu Łosoś z grilla Gotowane w rosole udka z kurczaka w sosie potrawkowym
Dodatki
Frytki,krokiety,ziemniaki,ryż,warzywa gotowane na parze Zestawy surówek: Groszek z marchewką Buraczki Sałaty mieszane w sosie vinegret Kapusta młoda -sezonowo Bukiet surówek
Deser
Lody z owocami i bita śmietaną
Zakąski zimne -pięć porcji na osobę
Befsztyk tatarski Schabiki w sosie chrzanowym Ruloniki ze schabu faszerowane pasztetem Piramidki z szynki nadziewane sałatką lub szparagami Plater mięs pieczonych (schab,karkówka,polędwica) Soczysta pieczeń z karkówki ze śliwką Ruloniki z łososia wędzonego faszerowane pieczarkami w sosie białym Klopsiki w zalewie octowej Nugetsy z kurczaka z sosami Roladki drobiowe z fetą,papryką i oliwkami Śledzie w oleju z cebulką i ogórkiem Filety z ryby po japonsku lub grecku Papryka faszerowana
Sałatki
Sałatka grecka Sałatka z kurczaka Gyros
Specjalność wieczoru
Szynka pieczona (noga)
Śniadanie
Barszcz z paszecikiem lub zurek z białą kiełbasa i jajkiem Pulpety z pieczarkami lub udka pieczone
Napoje zimne i gorące
1-litr soku na osobę Kawa i herbata podawana w termosach bankietowych bez ograniczeń
|
|
Oferta II
Zupa
Rosół z kluseczkami domowymi Barszcz z pasztecikiem Krem z pomidora
Danie Główne- trzy porcje na osobę
Zraz zawijany z tradycyjnym farszem Duszona polędwica z sosrm kurkowym karkówka szpikowana czosnkiem Żeberka w marynacie miodowo-piwnej Rolada schabowa Kaczka z jabłuszkiem na modrej kapuście De Volaille tradycyjnie z masłem Zraziki z piersi kurczaka z borowikami w rozmarynowym sosie Pierś z kurczaka nadziewana morelami Potrawka z kurczaka Losos grilowany z warzywami Pstrąg pieczony w migdałach
Dodatki
Ziemniaki gotowane posypane koperkiem Frytki, Krokiety ziemniaczane Ziemniaki opiekane w ziołach ryż kluseczki kładzione
Surówki
Bukiet gotowanych warzyw Kapusta biała na słodko-kwaśno Kapusta czerwona gotowana Buraczki tarte Swieża marchewka z brzoskwiniami Bukiet surówek
Deser do wyboru
Lody z bakaliami i bitą śmietaną Lody z goracymi malinami / wiśniami Puchar sałatki owocowej z syropem czekoladowym
Dania Zimne I Przekąski
Mięsa pieczone Tatar wołowy Filet z kurczaka nadziewany brokułami pod galaretką Półmisek wędlin i serów Śledzie w oleju z cebulką i ogórkami Ryby w galarecie Tatar z łososia wędzonego Roladki z łososia wedzonego nadziewane pieczarkami sałatka z szynka parmeńska i truskawkami[sezonowo] salatka owocowa Sałatka z serem feta
Atrakcja wieczoru
Pieczony Indyk w Całości
Gorąca Przekąska
Karkówka pieczona podawana z kluskami śląskimi
Śniadanie
Golonka z kapustą zasmazaną Żur z białą kiełbasą i jajkiem Barszcz z pasztecikiem
|